Nemocnica získala špičkové prístroje

24.04.2008 Prešov

Prešov 23. apríla (TASR) - Prístroje v hodnote 500.000 Sk (15.460 eur) dnes odovzdala ako dar predsedníčka OZ Resuscitácia Ľubomíra Romanová Fakultnej nemocnici s poliklinikou J. A. Reimana (FNsP) v Prešove.
Občianske združenie získalo prostriedky z benefičného koncertu, ktorý sa uskutočnil 29. januára tohto roku. Financie použili na zakúpenie špičkového transportného ventilátora, ktorý bude slúžiť pacientom s obmedzenou možnosťou dýchania pri transportoch z oddelenia ARO do operačných miestností. Rovnako pre Kliniku anestéziológie a intenzívnej medicíny (KAIM) zakúpili aj tri infúzne pumpy, ktoré dokážu počas 24 hodín s maximálnou presnosťou dávkovať pacientom infúzne roztoky. \"Sme radi, že sa nám podarilo získať tieto prístroje, ktoré sa veľkou mierou budú podieľať na skvalitnení zdravotnej starostlivosti o nášho pacienta, \" uviedla pre TASR riaditeľka FNsP Monika Pažinková.
Prešovská klinika anestéziológie a intenzívnej medicíny v súčasnosti slúži pre spádovú oblasť Prešovského kraja, hlavne pokiaľ ide o veľmi náročné prípady. V minulom roku v nej hospitalizovali 536 pacientov. Ročne lekári vykonajú takmer 12.000 anestézií a znecitlivení. Na klinike v súčasnosti pracuje 26 lekárov a viac ako 80 sestier a asistentov.
 

Vyberte región